måndag 1 mars 2010

Svar från ungdomsstyrelsen

Här kommer svaret från ungdomssytrelsen:
Hej Mats!

Tack för ditt brev. Ungdomsstyrelsen uppdrag är i korthet att ta fram och förmedla kunskap om ungas levnadsvillkor och ge stöd till föreningsliv, kommuner samt till internationellt samarbete. Ungdomsstyrelsen kan liksom BO inte uttala sig i enskilda ärenden. Det ingår inte i vårt uppdrag att granska och utöva tillsyn över hur kommuner bedriver sitt arbete. Vårt uppdrag gällande kommuner, är att stödja kommunerna att utveckla en kunskapsbaserad ungdomspolitik.

På SLK:s hemsida http://www.skl.se/web/Sa_styrs_en_kommun.aspx står att läsa” Om man tycker att kommunen har överträtt sina rättigheter eller fattat ett beslut i strid mot gällande regler har man som kommuninvånare rätt att överklaga beslutet till länsrätten”.

Vänliga hälsningar
Anna Westin
Sökandet efter svar går alltså vidare. Ungdomsstyrelsen kan, liksom Barnombudsmannen inte utöva tillsyn över hur kommuner bedriver sitt arbete. Däremot fick jag lite användbar information från Anna. Det är nämligen möjligt att överklaga till länsrätten. Nu är jag inte intresserad av att överklaga med avsikten att häva beslutet, så mycket som att få en tydlig markering så att felet inte upprepas. Dessutom misstänker jag att länsrätten bara kommer att konstatera att inget lagbrott har begåtts. Så inledningsvis kommer jag nog testa ett annat alternativ.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar